חתונה לאחר גירושים לאשה מניקה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 19/09/17 09:35 כח באלול התשעז

שאלה

שלום לכבוד הרב

לפני כחודשיים התגרשתי ואני עם תינוק בן 9 חודשים ומניקה.

השאלה שלי היא האם יש דרך להתיר לי להתחתן לפני שהתינוק בן שנתיים? כי אני בת 39 ומעוניינת בעוד ילדים.

תודה ושנה טובה

תשובה

שלום

לאחר שחלפו תשעים יום מיום קבלת הגט, מותר להתחתן במקרה רגיל.

אך אם יש תינוק יונק אזי יש להמתין שנתיים. אולם גם בזה יש קצת מקרים שהקלו יותר כמבואר בשולחן ערוך אבן העזר ובנושאי כליו.

כדי לדעת מה דינך יש לעיין בפסיקת דין הגירושין בבית הדין, שם יש תמיד פסיקת דיינים לגבי השאלה מתי מותר לאשה להתחתן שוב. אם אינך מבינה את הכתוב שם תראי לת"ח את הטופס שקיבלת והוא יסביר לך בדיוק מה נאמר בו.

בהצלחה