פתרון תרגילים במתמטיקה בחול המועד

הרב ירון אנגלמאייר הרב ירון אנגלמאייר 25/04/24 19:44 יז בניסן התשפד

שאלה

מועדים לשמחה הרב, למדתי לאחרונה הלכות חול המועד והבנתי שיש בעייה של כתיבה, לאחי יש עוד מעט מבחן בגרות וזה הזמן היחידי שיכול הוא להתכונן בו, האם הוא יכול לפתור תרגילים בכתב בשביל להתכונן?

תשובה

מועדים לשמחה,

אם היה פנאי לפני החג והוא לא ניצל זאת אין להקל (אולם אם לא ידע על ההלכה הזאת יש לדון האם זה כאילו לא היה פנוי לפני החג, ויש מקום להקל), ואם לא היה מספיק פנאי ויש אילוץ ללמוד ולתרגל בחול המועד הדבר מותר, משום דבר האבד, מחמת חשיבות המבחן, ורצוי לשנות בכתיבה, כמה שאפשר לתרגל במחשב, או לכתוב את השורה הראשונה עקומה.

בברכה רבה,

ירון אנגלמאייר