מיהו עמלק בתקופה המודרנית? והאם החמאס, הנאצים או כל ארגוני ומדינות הטרור שנגדנו נקראים עמלק?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 06/05/24 11:01 כח בניסן התשפד

שאלה

שלום הרב, יש לי שאלה, אחרי שראינו וחווינו את הזוועות של השואה והשביעי באוקטובר ובהיסטוריה כולה, האם אפשר להגיד בוודאות שכל הצוררים אותנו נקראים עמלק?

בברכה,

תשובה

שלום

לרוב השיטות עמלק לא קיים היום במובן ההלכתי. כלומר, בוודאי שהנאצים יימ"ש והחמאס ושאר אלו שרוצים להשמידנו יימ"ש, הם ממשיכיהם הרוחניים של עמלק, אבל זה לא במובן ההלכתי של החובה להשמיד אותם 'מאיש עד אישה, מעולל ועד יונק', אלא פשוט צריך להילחם בהם כמו בכל אלו שרוצים להרע לישראל ולהכריע אותם (כולל להרוג את כל מי שצריך לצורך ההכרעה והניצחון).

ישנה שיטה של הגרי"ד סולובייצ'יק, שכל הקמים נגדנו יש להם דין עמלק, אבל גדולי הפוסקים בדורות האחרונים לא הכריעו כשיטה הזאת להלכה.

כל טוב