כפרה על עקיפה בתור

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 15/09/21 08:42 ט בתשרי התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב

אתמול הייתי בסופר, ונעמדתי מאחורי אנשים רבים בתור,

ראיתי שחברה נמצאת בתחילת התור, והצטרפתי אליה.

ביצעתי את הקניה שלי אחריה, בדיעבד הבנתי שיצא שעקפתי את שאר האנשים בתור,

עיכבתי אותם וראיתי שלחלק התור היה קשה וזה הפריע להם

אני מתחרטת מאוד על מה שעשיתי, ומבינה שזה לא בסדר...

מה אוכל לעשות כדי לכפר על העקיפה?

תשובה

שלום

כמו בכל מעשה לא טוב שאנחנו עושים התשובה היא הצער והחרטה, הוידוי לפני ד' והקבלה לעתיד, וכמו שכתוב בספר מסילת ישרים בפרק ד': "בהיות השב מכיר את חטאו, ומודה בו ומתבונן על רעתו ושב ומתחרט עליו חרטה גמורה דמעיקרא כחרטת הנדר ממש שהוא מתנחם לגמרי, והיה חפץ ומשתוקק שמעולם לא היה נעשה הדבר ההוא ומצטער בלבו צער חזק על שכבר נעשה הדבר ועוזב אותו להבא ובורח ממנו".

מן הראוי היה לבקש מחילה מאותם אנשים שעקפת, אבל מן הסתם זה בלתי אפשרי, ולכן תעשי תשובה כפי כוחך, ואני מציע גם כתשובת המשקל להשתדל לוותר במקום שאפשר בדברים מעין אלו.

וד' הטוב יכפר לכולנו.

יישר כח על הרגישות לנקות ולכפר

גמר חתימה טובה