מפחדת למות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 15/09/21 10:03 ט בתשרי התשפב

שאלה

שלום הרב .

אני בת 25 נשואה בשמחה ואמא ל2 בנות מקסימות

עובדת כאחות

בתקופה האחרונה צצות לי ממש פחדים מהמוות, איך יהיה ?

מה נרגיש?

מרגישה קצת לא נעים וממש מפחדת מכל הסיפור הזה שיש לנו סוף

אשמח אם לרב יש רעיונות איך להתגבר על הפחד הזה .

אני כל הזמן אומרת לעצמי שהקב"ה רוצה רק בטובתינו אבל עדיין לא מצליחה להתגבר על הפחד.

וגם כל פעם עולות לי ספקות אז אנחנו מביאים שגם הם ימותו בסוף ויחוו פחד כזה גם אולי וזה ממש מפחיד אותי המחשבה הזאת....

גמר חתימה טובה

תודה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

המוות הוא הפסקת פעולת הגוף, עד תחיית המתים.

אדם ישר ירא שמים, לא ירא רע כי ד' עימו.

אמנם גם לאחר מיתה, קשה רימה למת כמחט בבשר החי, אך זה רק שלב קצר, ותלוי במעשי האדם במידה מסויימת.

אין לירא מן המוות, אלא לקבל אותו כחלק מעולם התיקון, לאחר שסיימנו את תפקידנו עד שנזכה לקום בעולם התחיה.

הנשמה מקבלת שכר בעולם הנשמות, ויש בה גם את תודעתו העמוקה של האדם. וכן מקבלת שכר בעולם התחיה.

העונש, נועד לטובת האדם לזיכוכו, והוא מקסימום שנה, לא יותר. וגם זאת, רק לרשעים גמורים.

כשעולה פחד, תאמרי את הפסוק ושמחת בכל הטוב אשר נתן לך ד' אלוקיך, ותהרהרי בו.

בטחי בד' עדי עד. בהצלחה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן