קטיפת ענפי דקל

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 17/09/21 08:21 יא בתשרי התשפב

שאלה

כבוד הרב שלום,

ליד ביתי ישנו עץ דקל קטן בעל ענפים יבשים אשר עומדים ליפול ממנו.

השיח נוטה לרחוב ולידו קליניקה לטיפולים, לא ברור האם השיח הוא של הקליניקה או של העירייה.

השיח מאוד מוזנח וענפיו יבשים, אני רוצה לקחת 2 ענפים יבשים ממנו (הם נפולים וכמעט חתוכים) לביתי ולעצב בעזרתם את הבית, האם מותר?

תודה מראש כבוד הרב.

תשובה

שלום

את בעלי הקליניקה ודאי אפשר ורצוי לשאול.

לגבי העירייה, לכאורה, אם זה שלהם (אולי אפשר לנסות לברר שם), אז גם אם הם לא משקיעים בו, אין היתר לקחת. שהרי ברור שלא כל אחד יכול לבוא ולהוריד אותו.

מה שנופל בוודאי מותר.

מציע להתרחק גם מספק של נגיעה בממון אחרים, וכמו שאמרנו אתמול בתפילת נעילה - 'למען נחדל מעושק ידינו'.

כל טוב ושבת שלום