שאלה על סיפור אמיתי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/09/21 11:56 יא בתשרי התשפב

שאלה

שלום. שמי אוריאל (שם בדוי) ואני ילד בן 13.

יש לי שאלה על סיפור אמיתי שקרה..

אתמול קיבלתי כמה דברים שבירים וקטנים שהזמנתי מהדואר. כשלקחתי אותם, הם לא היו שבורים.

שמתי אותם באוטו והלכתי הביתה. (שכחתי לקחת אותם ביחד איתי..).

אחרי זה אימי היתה צריכה ללכת לאיזשהו מקום, אז אמרתי כמה פעמים שתחכה לי ואני אבוא ואקח את הדברים..

היא אמרה לי לא לרדת, ושהיא תביא לי אותם..

אמרתי לה שאם חס וחלילה ישבר לי משהו כשהיא מביאה לי, היא תביא לי כ25 ש"ח על כל אחד...

היא אמרה בסדר, כי היא ידעה שלא ישבר לה..

כשהיא חזרה והביאה לי, שלושת הדברים הקטנים היו שבורים.. כנראה איכשהו נשבר לה..

הדברים היו בשווי כולל של 16 ש"ח שלושתם.. (זאת הזמנה מחו"ל, וחיכיתי זמן עד שזה הגיע..).

האם היא צריכה להביא לי את ה75 שקלים? או לא?

כשזה הגיע אף אחד מהם לא היה שבור, ככה שזאת אומרת שהיא שברה אותם בטעות ב100 אחוז.

אז אתמול אמרתי לה להביא לי את ה75 והיא אמרה שמחר (היום) היא תביא לי, בגלל שבאותו הרגע לא היה לה מזומן.

היום הלכתי אליה, והיא אמרה שהיא לא חייבת לי כלום והיא לא צריכה להביא לי כלום..

עכשיו היא אומרת שהיא רק תחזיר לי את ה-16 שקל על הדברים, ולא את ה75 שקל שהיא התחייבה עליהם במקרה שישבר לה..

ממש לא נעים לי לשאול את זה.. מצטער.

אם אפשר בבקשה לענות לפני כיפור

תודה רבה רבה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אני מציע לך להגיד לאמך -יולדתך שהיא תעשה כפי הבנתה ותקבל הכל בשמחה ובאהבה, נראה שבן חייב לאמור הרבה יותר ממה שהאמא חייבת לבן. ואמנם מבחינה הלכתית יתכן שמגיע לך סכום מסוים (16*3=48), אבל בין בני משפחה כשדברים קורים בשגגה יש לוותר, וכמו שאתה מוותר כך הקב"ה יוותר על כל הדינים שלנו שגם הם נעשים בטעות.

גמר טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ