אח שלי....

חדשות כיפה הרב שי פירון 08/01/03 18:07 ה בשבט התשסג

שאלה

שלום,

אני בת 17 ויש לי אח בן 21 עוד מעט והוא בצבא וגיליתי לא מזמן שהוא נכנס לאתרי פורנו ורואה בטלויזיה תוכניות לא ראויות.

יום אחרי זה ממש בכיתי מעצב כי בחיים לא חשבתי שהוא ירד עד כדי כך נמוך...

אין מצב שננתק את האינטרנט כי הוא משמש הרבה אנשים בבית וגם לא נוציא את הטלויזיה מהבית

מה אני יכולה לעשות?

תשובה

ב"ה

שלומות

א. אחיך הגיע למצב זה, אך עליך לנסות למצוא את הדרך לשוחח איתו. חשוב שידע שיודעים על כך. זה עלול להוות אמצעי זעזוע למחשבה מחודשת. אולי ניתן לעשות זאת על ידי שתשאירי לו מכתב ואפילו - בשלב הראשון - בעילום שם.

ב. יש אינטרנט המנטרל כניסה לאתרי פורנו. מציע לך לבחון אפשרות לאתר המופעל ע"י "מורשת"

ג. בכייך הטהור מבטא צער עמוק על מעשיו של אחיך. זה יפה שאת חשה באחריות. אבל, אין זה תחת שליטתך ואין זה באחריותך. המשיכי לפתח את יראת השמיים שלך, המשיכי לפתח את תחושת האחריות והערבות. הוסיפי בתפילתך שיאיר ה' עיני אחיך ועיני כלל הטועים. אבל, אל לך לחוש כאילו את אחראית על כך.

ביקר,

שי