בנות ישראל רוקדות בכרמים?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/01/03 00:49 ז בשבט התשסג

שאלה

בע"ה

שלום לכבוד הרב!

רציתי לדעת איך זה יכול להיות שבימינו יש כ"כ הרבה הלכות צניעות וכל מה שאומרים על זה שאסור להמשך למישהי לפי הגוף שלה...

אז איך בימי תהנ"ך בנות ישראל יצאו לחולל בכרמים והבנים פשוט הסתכלו ולקחו להם? (זה נשמע כמו שוק...../: )

וגם נדמה שבימי התנ"ך היתה הרבה יותר פתיחות.

תודה רבה על הכל!!!!!!!!!

הדר :)

תשובה

בס"ד

כשמישהו רוצה להתחתן הוא חייב להסתכל על המיועדת לו להיות בטוח שהוא נמשך אליה.

הגמרא אומרת שאסור לאדם לשאת אשה עד שיראנה. שנאמר "ואהבת לרעך כמוך" - אני מקוה שמספיק ברור לך הקשר בין ההלכה לבין הפסוק.

לכן היו הבנות צריכות לומר לבנים ["שא נא עינך וראה מי אתה בוחר לך"]. כיון שהבנים היו מורגלים בד"כ לא לשאת עינהם לבנות ועכשיו לפני חתונה אין ברירה. חייבים ולכן ["בחור. שא נא עינך"].

האמת היא שזה לא היה שוק. זה היה כמו "מסיבת היכרויות". קבוצה של רווקים ורוקות מתכנסים יחד באוירה רצינית לשם הכרות רצינית.

פתיחות - זו לא המילה.
מערכת בריאה - זו המילה הנכונה.

בהצלחה