דיבור עם icq

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 08/01/03 22:59 ה בשבט התשסג

שאלה

יש תוכנה ששמה איי.סי.קיו, אפשר לדבר שם עם אנשים שהם בו זמנית על האינטרנט, האם מותר לדבר עם בת באי.סי.קיו?

תשובה

אין בעייתיות בעצם השיחה (מלבד 'אל תרבה' וכדומה.)
אך באם שיחות אלו גורמות להרהורים וכד' הן אסורות. ("כאש בנעורת") וכיון שאין אפוטרופוס לעריות... ואמרו חכמינו "התרחק מן הכיעור".

בגמרא מובא מקרה על אחד שחלה במחלה מסוכנת והרופאים אמרו כי רפואתו להפגש עם אישה מסוימת... חז"ל אסרו על קיום הפגישה בכל צורה.

צוות שו"ת ישיבת מעלות.