האם בתחיית המתים יקומו כתינוקות?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 08/01/03 15:46 ה בשבט התשסג

שאלה

האם לאחר תחיית המתים המתים יקומו כתינוקות, צעירים, מבוגרים או זקנים או כל אחד כמו שהוא נפטר?

תשובה

בס"ד

שאלה זו קצת קשה כי על זה בדיוק נאמר ברמב"ם יד החזקה - הלכות מלכים פרק יב "וכל אלו הדברים וכיוצא בהן לא ידע אדם איך יהיו עד שיהיו".

ועל מנת שלא לפטור אותך בלא כלום אביא לך את מה שנכתב בתלמוד בבלי מסכת סנהדרין דף צ/ב. שם מובא: ["שאלה קליאופטרא מלכתא את רבי מאיר. אמרה: ידענא דחיי שכבי] (יודעת שיחיו המתים) [דכתיב 'ויציצו מעיר כעשב הארץ'. אלא כשהן עומדין, עומדין ערומין או בלבושיהן עומדין? אמר לה: קל וחומר מחיטה. ומה חיטה שנקברה ערומה - יוצאה בכמה לבושין. צדיקים שנקברים בלבושיהן על אחת כמה וכמה."]

ועיין שם בגמרא עוד כמה מאמרות על ענין תחית המתים שנראה מהם שהצדיקים שיחיו לעתיד לבוא יהיו יותר ממה שהיו בעת פטירתם כאן בעולם הזה.

וכך ראוי על פי האמת. כיון שבשעת פטירתם המציאות הרוחנית היתה פחות ממה שתהיה בשעת תחית המתים. ואם בשעת פטירתם זכו להיות אנשי מעלה. על אחת כמה וכמה בשעה שהעולם מתקדם ומתפתח להבין ולהכיר את שורשי ההויה. העולם לומד לחיות בצדק. הצדק מתפשט אפילו על בעלי חיים דורסים. כל שכן הצדיקים שיהיו במעלה יתירה.

זה כנראה טמון בקל וחומר שאמר רבי מאיר לקליאופטרה המלכה.

יהיו רצון במהרה בימינו