האם צריך לברך על...

חדשות כיפה הרב שי פירון 09/01/03 22:17 ו בשבט התשסג

שאלה

לה"ו

שלום כבוד הרב!

שאלותיי הם:

האם צריך לברך ברכה ראשונה ואחרונה על ציחצוח שיניים?

האם מותר לצחצח שיניים בשבת? ולמה?

האם מותר לשחק טניס שולחן בשבת? ולמה?

סליחה על כל השאלות ותודה מראש!

-אוהד-

תשובה

ב"ה

שלומות

א. אין צורך לברך ברכה ראשונה ואחרונה על צחצוח שניים. כיון שאין המטרה לאכילה וגם אם יש טעם טוב למשחה אין זה אלה להקל על פעולת הצחצוח ואין זה בכלל "הנאת חיך" ואין זה בכלל דברים אותם אוכלים.

ב. לענין צחצוח שניים בשבת:
1. משחה - לרוב הדעות אין להשתמש במשחה בשבת.
אבל בחומר נוזל - מותר.
2. מברשת - אםן יש לאדם חשש ליציאת דם אין להשתמש במברשת בשבת כון מי שיודע שיש לו בעיות חניכיים וכו'.

ג. מצד הדין מותר לשחק טניס שולחן בצבת וצריך עיון גדול אם זה מתאים לאוירת היום. והכל תלוי במה עושים אם לא משחקים, באיזונים, בכמות, ביחס וכו'.

שי