היפנוזה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 09/01/03 22:15 ו בשבט התשסג

שאלה

לפני כמה ימים קראתי מאמר בקשר לזכירה ע"פ היפנוזה (שיטה שמשמיעים את החומר שרוצים לזכור באוזניות במשך הלילה ואז זוכרים)

האם מותר ללמוד ע"פ היפנוזה לפי ההלכה?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

המציאות שתארת בשאלה היא מותרת.

דע לך כי יש בהיפוזה כמה חלקים .
יש דברים שאסורים בעשיה ויש דברים שמותרים.

בהיפנוזה אתה אמור להתנתק מהמודע שלך
עד כדי שליטה על המודע הקשר ואז אתה יוצר קשר עם הרובד של התת מודע שקיים בך ולפי רמת ההיפנוט וחוזקה אתה אמור לחולל שינויים בעצמך.

שינויים אלא יכולים להזיק מאוד לגוף ולנפש !!
יש להזהר מאוד מזה !!!

מבחינת היהדות ניתן להגיע לרמה של תיקשור עם התת מודע ע"י תפילה.וע"י שמחה.
ואם יש מצב של תפילה בשמחה אז ניתן להגיע למצבים מאוד עמוקים.

בהיפנוט אתה אולי יכול לשלוט במודע תוך גרימת נזקים אבל אתה מטפל אך ורק בעצמך-אתה וכוחותך במרכז.

בתפילה אתה יכול לשלוט בכל העולם הטבעי !הבריאה שברא השם היא במרכז ההויה שלך ואתה יכול לשלוט בה!

ראה איזה עוצמה יש לתפילה אמיתית.
כי השם קרוב לכל מי שקורא אליו באמת.

אגב שיטה זו שאתה מזכיר שקראת במאמר כבר נמצאת בחז"ל
ומפיעה בתלמוד הירושלמי .
וכך נאמר ב:
מסכת אבות "חמשה תלמידים היו לו לרבי יוחנן בן זכאי ואלו הן רבי אליעזר בן הורקנוס. ורבי יהושע בן חנניה. ורבי יוסי הכהן. ורבי שמעון בן נתנאל. ורבי אלעזר בן ערך. היה רבי יוחנן בן זכאי משנה בשבחן ואומר אליעזר בן הורקנוס בור סיד שאינו מאבד טיפה. יהושע בן חנניה אשרי יולדתו.."

אשרי יולדתו שהייתה אימו מוליכה את עריסתו לבית המדרש כדי שישמעו אוזניו דברי תורה.
כלומר היא לקחה ילד ישן בעריסתו לבית המדרש ושם בהיותו ישן קלטה נשמתו וקלטו אזניו.

בברכה,

עוזיאל.