הצגה

חדשות כיפה הרב שי פירון 08/01/03 17:01 ה בשבט התשסג

שאלה

רצית לשאול את כבוד הרב האם מותר להופיע (לאו דווקא ריקוד) בפני הרבנים שלי וההורים של בנות האולפנא בהכתרות ובמבצעים?

האם ישנו איזשהוא היתר לזה? ומהם המקורות לפסק הלכה?

הרב, השאלה נורא בוערת במיוחד בתקופה זו של המבצעים שלנו באולפנא.

התשובה תינתן לראש האולפנא, כמובן ברשותך...

תשובה

ב"ה

שלומות

1. ברמה העקרונית, אין מקום להופעה של בנות בפני גברים ולו בשל הסיבה שכדי שנוכל להתיר זאת אנו צריכים להטיל על הבנות מגבלות רבות שפוגעות ביכולות שלהן לממש את כישוריהן ויכולתן.

2. כל הופעה שלא מדגישה היבטים גופניים - אינה אסורה. כל הופעה שמביאה לידי ביטוי הדגשה גופנית - ראוי לה שלא תעשה.

3. לפעמים, הבנות ואוכלוסיית ההורים טרם הוכנו כראוי. הוראה של הצוות החינוכי לא תפעל לעומק ומתחת לפני השטח תהיה מרירות גדולה.
עדיף להתקדם לאט, לסחוף את הציבור אחרי ההתקדמו תהרוחנית ולהגיע לכלל מימוש הכישורים מבלי לפגוע ביסודות הצניעות.
וכלל, הלכות צניעות מביאים בחשבון רמות שונות ומגוונות וצריך להתרומם תוך התחשבות במדרגה בה נמצא הציבור.

4. בכל מקרה, הופעה ללא גברים נכונה יותר ומאפשרת לכן להצליח ביעד שהצבתן תוך שחרור מתאים וגילוי מגוון הכישורים.

בברכה,

שי