חיבור חולה אנוש למכונה החייאה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/01/03 00:03 ז בשבט התשסג

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב.

אני מאוד נהנית מתשובות הרב באתר ומודה לרב על כך מאוד.

לשאלתי,

נשאלו שאלות על "המתות חסד"

הובהר כי אין היתר לנתק אדם ממכונות הנשמה, האם ניתן להסיק כי כשאדם נמצא במצב גופני קשה ורופאים החליטו כי אין הוא יכול להמשיך לחיות אלא אם יחובר למכשירים, האם האדם מחוייב להתחבר למכשירי הנשמה? האם אין זה משום וויכוח וסתירת רצון ה' במותו של אותו אדם? או שמא מצבו זה של האדם נגרם לו ע"י הקב"ה בעקבות אירועים אלו ואחרים ומטרתם היא שהאדם יעשה צעד זה של התחברות למכשיר הנשמה כ"עמידה בנסיון" בו מעמידו הקב"ה.

האם ניתן לומר אותו הדבר על החייאה? כלומר, לאחר שבן אדם איבד את הכרתו, ואולי אפילו כבר דיי נקבע מותו (היו מקרים מעולם) לבצע בו נסיונות החייאה.

אשמח לתגובת הרב.

כתבתי את שאלתי מעט לא ברור, סליחה...

שבת שלום,

גתית.

תשובה

בס"ד

יותר קל לקבל החלטה שלא לחבר למכונה כאשר אין סיכוי להמשך חיים תקינים או שהארכת החיים תגרום סבל למטופל.

לעומת זאת ניתוק מכשירים גובל בהרג ורצח וצריך הרבה בדיקה ושיקול דעת עמוק בהתיעצות עם רופאים ואנשי הלכה בכירים.

ממש ממש לא לאינטרנט.