חידושין דאורייתא

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 09/01/03 21:26 ו בשבט התשסג

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב השלום והברכה!

קראתי בספר "שמירת הברית- אות ברית" של חסידות ברסלב שכדי להפסיק בשז"ל אחת מהדרכים היא לחדש חידושי תורה

יש לי כמה שאלות:

1) איך מחדשים חידושי תורה?

2) אני מבקש מכבוד הרב שימנה בבקשה עוד דרכים להפסיק ולהגמל משז"ל

תודה

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אמרו חז"ל " בראתי יצר הרע בראתי לו תורה תבלין " .
התרופה לשז"ל היא גם חידושי תורה, חידושי תורה נובעים רק בהתבוננות מעמיקה בתורה , אני מציע לך ללמוד נושא עם הפרשנים הבסיסיים ואח"כ לחשוב לבד ולהבין דבר מתוך דבר , ואלו הם חידושי תורה אצלך . למרות שיש
מישהו מחכמי ישראל שאולי כתב אותם ואמר אותם , בזמן מן הזמנים , אבל אין לך אדם מישראל שאין לו אות בתורה ויכול לחדש חידושים . לשאלתך השנייה :
1. אחי היקר היה עסוק בדברי קדושה למד תורה , כמו כן שמור על עינך מהביט ברע כמו מהטלויזיה ומהאינטרנט , ועסוק כל היום בעבודה יוצרת ורוחנית .

ואם תתקדש ותטהר יזכה אותך השם שאם תעמול בתורה תוכל לחדש בה חידושים .

בהצלחה,

עוזיאל

.