ללא נושא

חדשות כיפה הרב שי פירון 09/01/03 19:23 ו בשבט התשסג

שאלה

בס"ד

שמעתי שאדם שהתגייר, כאילו נולד מחדש, ולכן אין לו קשר למשפחתו. איך זה יכול להיות? האם אנחנו אומרים לאדם, שלא יהיה לו קשר עם משפחתו, שהוא יהיה זר להם? הרי כתוב בעשרת הדיברות, הדבר הכי בסיסי ביהדות, "כבד את אביך ואת אימך".

ומה עושה אד םשנתגייר, והורה שלו, הלא יהודי נפטר? האם מותר לו לשבת עליו שבעה, לומר קדיש וכו'? ואם לא, איך יכבדהו? הרי מן הסתם לא ילך לעשות מנהגי אבלות הנהוגים בדת ההורה, נצרות או איסלאם, כי זה אסור.

ואם, חלילה, מתים שני ההורים, היהודי והלא יהודי, על אחד יתאבל ועל השני לא?

תשובה

ב"ה

שלומות

הניתוק בין בני המשפחה היא ניתוק "משפטי" אבל ברור שמהבחינה המוסרית אי אפשר לנתק בין בני המשפחה והרגשות ממשיכים לפעול ולקיים משפחה ולכן חלק גדול מהדברים הנוהגי האנשים כלפי בני משפחתם שהרי אי אפשר אחרת.
דיני האבלות לא נוהגים כלפי ההורים בשני המקרים אבל מותר בהחלט להתאבל ולשבת "שבעה, מתוך רצון לבטא את ההרגשה הקשה.

בברכה,

שי