לשון הרע

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 15/01/03 23:32 יב בשבט התשסג

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום!

1. האם מותר לי לספר מקרה שקרה לי עם מישהי או שקרה למישהי או כל דבר עליה, כאשר האדם שאני מספרת לו את הדבר כלל אינו מכיר את מי שאני מספרת עליו? האם זה משנה כאשר אני מזכירה שם? (קורה לי הרבה שאני מזכירה איזה ענין שקרה למישהו, אך איני מזכירה שמות וכך זה סתם סיפור...)

2. האם מותר לי לספר דבר על מישהו מבלי להזכיר את שמו אע"פ שהאדם שעימו אני מדברת מכיר את האדם המדובר (אך אינו יודע שעליו הסיפור!)?

תודה!

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

1)מותר.ולא להזכיר את השם.
וכל זה אם הסיפור הוא לתועלת אבל אם זה סתם ...
או ללא מטרה חיובית אסור.
2)מותר כנ"ל

בברכה,

עוזיאל.