מאחרת למנין שחרית בשבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/01/03 01:08 ז בשבט התשסג

שאלה

בע"ה

שלום לכבוד הרב!

הרבה פעמים קורה לי שאני מגיעה באמצע תפילת שחרית של שבת. מה אני אמורה לעשות במקרים כאלה כאשר יש תפילה בציבור ואני רוצה להשלים את התפילה שהחסרתי? להמשיך להתפלל לבד או ביחד עם כולם?

ואם עם כולם-אח"כ צריך להשלים באיזושהי דרך?

תשובה

בס"ד

כדאי לומר שמע ישראל ותפילת י"ח עם הציבור. ולכן הייתי מציע:

** קודם לברך ברכות השחר ואחר כך להצטרף לתפילה כדלהלן:

**אם הגעת בדיוק ביוצר או אחר כך - התחילי יוצר אור.
**אם הגעת קודם לכן - אימרי לפני כן: ברוך שאמר אשרי נשמת וישתבח.
**אם יש לך עוד זמן - הוסיפי "הללו את ה' מן השמים", "הללו אל בקדשו".
**אם יש עוד זמן - אימרי "ברוך שאמר וכו'". "מזמור שיר ליום השבת וכו'". "יהי כבוד וכו'". ו"אשרי יושבי ביתך וכו'". אח"כ "הללו את ה' מן השמים", "הללויה הללו אל בקדשו וכו'". "ויברך דוד". עד "כמו אבן במים עזים". ואח"כ "ה' ימלוך לעולם ועד" - שבסוף שירת הים - ב' פעמים. עד סוף ברכת "ישתבח". ו"ברכת יוצר אור".

אחרי התפילה את יכולה להשלים את מה שהחסרת (לא חייבת) רק הזהרי לא לומר ברוך שאמר וישתבח.

בהצלחה