מה היא השפה הקדומה ביותר בעולם?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/01/03 15:54 ה בשבט התשסג

שאלה

כבוד הרב שלום!

ברצוני לדעת איזו שפה מדוברת היא הכי קדומה? אומרים שעברית/לשון הקודש היא השפה הקדומה ביותר כי היא היתה לפני דור הפלגה ובילבול השפות, אבל תמיד יש את האנשים שאומרים אחרת הייתי מאוד רוצה לדעת אם שפתינו הקדושה היא השפה הראשונה מבין כולם ואם כל שאר השפות של ימינו מתבססות עליה?

בתודה,

מלכי גולדמן

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

די בעיון קל בספר בראשית , כדי להבין שהיתה שפה אחת , שדיברו בה מבריאת העולם ועד דור הפלגה . מדור הפלגה נחלקו הלשונות בעולם . חז"ל מוסרים לנו בכמה מקומות שהשפה הזו היא השפה שבה ברא הקב"ה את העולם , כמאמר המשנה באבות ["בעשרה מאמרות נברא העולם "] הבורא אמר יהי א ו ר . ואז נוצר האור מאותיות א-ו-ר ,

ועוד אומרים חז"ל על הפסוק " ויקרא האדם שמות לכל נפש חיה " שאל הקב"ה את האדם " איך אתה קורא לעצמך " אמר לו :" אדם " שנבראתי מן האדמה , אמר הקב"ה ואיך אתה קורא לי , אמר לו האדם :"אדון " שאתה אדונו של העולם . המדרש ממשיך ונותן דוגמאות של סוס ,שור,אריה וכדומה .. מכך משמע בפרוש שהשפה הקדומה ביותר היתה העברית , וזאת מלבד ההוכחות שנותן רבי יהודה הלוי בספרו הכוזרי במאמר רביעי .

בברכה,

עוזיאל

.