פתיחת מקרר עם אור בשבת

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 15/01/03 23:16 יב בשבט התשסג

שאלה

כיצד לנהוג בנושא אור במקרר בשבת אם חס ושלום שכחנו לכבות 30 דקות לאחר זמן שקיעה?האם מותר לכבות אור שמה כל פעם שנפתח מקרר נגרום חס ושלום לחילול שבת?כתוב עשה שבתך חול ואל תצטרך לבריות . אדם צריך לדאוג לעונג שבתך האם עדיף חס ושלום לפתוח מקרר או לאכול לחם יבש או לאכול אצל חבר ולהצטרך לבריות ?

כשאולי אצל חבר יש חשש שיתן לי מהאוכל שלו והשבת שלו תיהיה בצער יתבייש לומר שאיןלבחור אוכל.

מה ההגדרה של בדיעבד 20 דקות לאחר השעה בעיתון לגבי מלאכות שמותרות?

תשובה

שלום רב

הפתרון הפשוט לקרוא לגוי ולהגיד שיפתח את המקרר ואח"כ מותר לומר לגוי שאם יסגור את המקרר מבלי להוציא את הנורה תחילה או ללחוץ על כפתור השבת לא יוכל היהודי לפתוח שוב את המקרר (שמירת שבת כהלכתה פרק לא סעיף א)

וכבר כמה דקות לפני השקיעה אסור אפילו בדיעבד לעשות מלאכה כלשהי.