שאלות על צריבת דיסקים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 15/01/03 23:23 יב בשבט התשסג

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום!

ברצוני לשאול מספר שאלות בנושא הצריבה וההקלטות. ידוע לי שכבר שאלו הרבה בנושא, אך חשוב לי לקבל תשובות לשאלות הספציפיות שלי. תודה מראש!

1. השנה עלי להגיש עבודה בהתעמלות. האם מותר לי לצרוב/ להקליט שירים מדיסקים או קלטות של חברות שלי בשביל הריקוד (כשידוע לי שהרי לא אקנה דיסק שלם רק בשביל המוסיקה הספציפית הזו!)

2. האם מותר לי להקליט שיר מקלטת וידאו שיש לי בבית (לדוג קלטות של דיסני שיש בהם שירים)?

3. האם מותר לי להקליט שיר מדיסק שיש לי בבית?

4. ישנם הרבה שירים שאני אוהבת אך הם לא נמצאים באותו הדיסק, ואני כמובן לא אקנה המוני דיסקים בשביל כמה שירים... האם מותר לי להקליט ולעשות לי אוסף משל עצמי?

5.האם מותר לי לשמוע בדיסק צרוב של חברה?

6. האם האיסור על הצריבות/הקלטות/הורדות הוא רק משום גזל? אשמח אם תוכל לפרט לי יותר על הנושא כיוון שאני בזמן האחרון מתלבטת בו הרבה (רוב חברותי צורבות ומקליטות בלי בעיה) ומנסה למצוא את הדרך הנכונה...

סליחה על ריבוי השאלות...

ושוב תודה !

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

1)אסור.
2)מותר.
3)מותר.
4)אסור.
5)אסור.
6)גזל ועבירה על חוק המדינה.
יש המון תשובות באתר עייני בהם.

בברכה,

עוזיאל