תפילה

חדשות כיפה הרב שי פירון 08/01/03 18:26 ה בשבט התשסג

שאלה

שלום.אני הולכת לשאול אותך שאלה חאושה אבל פשוט שום דבר לא מספק אותי.(מצטערת)

בנוגע לתפילה.אני ברוך ה' משתדלת להתפלל כל יום 3 תפילות ביום כי אני מבינה עד כמה זה חשוב ועד כמה (אני מרגישה)שאני חייבת לעשות זאת.(לפחות זאת).אבל זה כל הזמן אותו הדבר.וקשה לי להתרגש מהתפילה רק כשלפתע אני מקבלת ציון טוב או קורא משהו אז אני מסוגלת להתפלל בכוונה.ולפעמים אני ממש מרגישה שעדיף שאני לא אתפלל כי זה יהיה ללא כוונה אבל אני יודעת שאפילו אם זה יהיה ללא כוונה יש להתפלל.(את אני כבר יודעת).אבל זה כל יום אותו דבר.ואני לא רוצה להגיע למצב(שאני נמצאת עכשיו)שרק כשיהיה לי "מצב" אז אני אתפלל בכוונה.בבקשה..(קראתי כבר את כל הקטעים שיש וכד' אבל זה פשוט קשה..)אני ממש מצטערת שהפלתי עליך שאלה שכזו.ותודה רבה רבה לך אתה לא יודע עד כמה זה חשוב לי.שוב תודה ושבוע טוב.תמר.

תשובה

ב"ה

שלומות,

אני מבקש להדגיש כיוון שונה להתבוננות על סוגיית התפילה. בשלב הראשון,אינני רוצה להתייחס לשאלה מהזוית הפילוסופית. אינני רוצה לעסוק בשאלה מהזוית הרעיונית אלה דוקא מהצד התכליתי.
מציאות החים במדינת ישראל לא מאפשרת לתפילה להיות ענין שבשגרה. יום אחד, יש פיגוע ופצועים וביום השני אנו שומעים על המצב הכלכלי הקשה. אנו מרכזים את תפילתנו לבקשת רפואה שלמה ושלום בארץ. יום אחד אנו שומעים על פעולת סיכול מוצלחת ואנו מודים לה', לאחיין נולדה ילדה, האחות של החברה סוף כל סוף זכתה לחתן. "הודו לה' כי טוב".
אם האדם שם את עצמו במרכז יכולתו להתרכז בתפילה הולכת וקטנה אבל אם האדם רואה את רבש"ע במרכז, אם הוא רואה את העולם, את הכלל, את העם ואת הארץ, תפילתו אינה שגרתית אלה עמוקה ומתחדשת.
אני מציע לך לשמוע מהדורת חדשות בסוף כל יום, לעיין בקצרה בעיתון ולסווג את הידיעות לשני חלקים: מה עלינו לבקש מה' ועל מה אנו צריכים להודות לה'.
כל אלה יחברו את תפילתך אל המציאות. כל אלה יחברו את תפילתך אל הכאן והעכשיו.
אני רואה בכך שלב ראשון בבניית קומה חדש של תפילה. התפילה הנובעת מעומק הקשר שבין המתפלל לאלוהיו.

בברכה,

שי