שמירת נגיעה בהחלקה על הקרח

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 21/04/24 00:48 יג בניסן התשפד

שאלה

שלום וברכה הרב דני ארגמן,

לא מזמן הלכתי להחלקה על הקרח בחולון וכאשר החלקתי עברתי ליד מישהי, אני חושב שבגילי שעמדה ליפול ולא היה לי ככ נעים, מה אתעלם?? זה לא היה רומנטי או משהו פשוט להושיט לה יד כדי שלא תיפול, האם מבחינה הלכתית הדבר מותר?

שאלה נוספת היא מה העיקרון של לא לגעת בכלל בשום אשה כלומר למה אסור לי לדוגמה לתת כיף לשכנה (בגילי)? למה אני צריך לעשות את הדבר המוזר הזה עם הראש? האקט שנוצר הוא לא בעל אופי רומנטי או מיני. אני יודע שאין אפוטרופוס לעריות אבל זו נשמעת ממש להגזמה לדעתי

אשמח ממש לתשובה!!

תודה מראש, נועם(:

ואגב איזה יופי שאפשר לשאול שאלות מביכות בצורה אנונימית שאת הר"מ לא הייתי בחיים שואל מרוב מבוכה

תשובה

א. מותר כי זו לא נגיעה של חיבה.

ב. לתת כיף זו נגיעה של חיבה שהתורה או חכמים אסרו, כי עצם הקרבה אסורה מלבד מה שהיא יכולה לגרום.

זו לא הגזמה חכמים יודעים היכן לשים את הגבול, רק אנחנו לא רגילים לזה.

בברכה