ברכה בבית העלמין

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/04/24 18:10 ב בניסן התשפד

שאלה

שלום הרב יש לי שאלה ‏השבוע ביקרתי ‏בבית עלמין ושיצאתי מישם אמרו לי ליטול ידיים רציתי לדעת למה וגם אמרו לי שצריך להגיד משהו אבל באותו הזמן לא שמעתי את זה ולא אמרתי רציתי לישאול גם האם יקרה משהו זה משהו חמור

תודה הרב

תשובה

בס"ד

שלום רב

אם לא ברכת את הברכה בבית העלמין זה לא חמור

הנימוק לנטילת ידיים בקישור להלן

https://he.chabad.org/library/article_cdo/aid/4474530

אם לא ביקר בבית העלמין 30 יום יאמר:

"אַתָּה גִּבּוֹר לְעוֹלָם אֲדֹנָי מְחַיֶּה מֵתִים אַתָּה רַב לְהוֹשִׁיעַ מְכַלְכֵּל חַיִּים בְּחֶסֶד מְחַיֶּה מֵתִים בְּרַחֲמִים רַבִּים סוֹמֵךְ נוֹפְלִים וְרוֹפֵא חוֹלִים וּמַתִּיר אֲסוּרִים וּמְקַיֵּם אֱמוּנָתוֹ לישני עָפָר מִי כָמוֹךָ בַּעַל גְּבוּרוֹת וּמִי דּוֹמֶה לָךְ מֶלֶךְ מֵמִית וּמְחַיֶּה וּמַצְמִיחַ יְשׁוּעָה וְנֶאֱמָן אַתָּה לְהַחֲיוֹת מֵתִים בָּרוּךְ אַתָּה אֲדֹנָי אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם אֲשֶׁר יָצַר אֶתְכֶם בַּדִּין וְזָן אֶתְכֶם בַּדִּין וְכִלְכֵּל אֶתְכֶם בַּדִּין וְהֵמִית אֶתְכֶם בַּדִּין וְיוֹדֵעַ מִסְפָּר כֻּלְּכֶם וְהוּא עָתִיד לְהַחֲיוֹתְכֶם וּלְקַיֵּם אֶתְכֶם בַּדִּין בָּרוּךְ אַתָּה אֲדֹנָי מְחַיֶּה הַמֵּתִים".