נדרים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/04/24 18:07 ב בניסן התשפד

שאלה

היי כבוד הרב,

הסיפור שלי די ארוך,

אני מקווה שזה בסדר.

אני בת 14 לפני חודשיים אולי אפילו יותר בטעות נשבעתי על משהו שלגמרי הרס לי את החיים. בלי כוונה (שעת לחץ) אני מתחזקת במשפחה חילונית-מסורתית שזה דבר שדי קשה בפני עצמו אני חייבת להודות, היה לי קשה לבקש מההורים שלי לבוא איתי להתרת נדרים בסוף עשיתי והכל היה בסדר, שבועיים אחר כך חזרו לי החרדות שאני ישבע בטעות ויהרוס לי שוב את החיים.

ומאז כל מילה שאני מוציאה מהפה אני אומרת ״שיש לי שפתיים״ כי אני חושבת שנשבעתי. זה נוראי אני לא מצליחה ללמוד, אני לא מצליחה לדבר עם הקרובים שלי, ואני לא מצליחה להפסיק כי אני מפחדת שאני ישבע בטעות בלי לשים לב ויחשוב על משהו ושוב יהרסו לי החיים, יש לך טיפים איך לעזור לי? תודה כבוד הרב.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

תמסרי מודעה לפני שלשה שכל הנדרים שתדרי השנה לא יחולו אלא א"כ רב (מסויים שתבחרי או אדם מסויים שתבחרי) יסכים על הנדר ובלא זה אין הנדרים חלים כלל.

חג כשר ושמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ .