הלכות בית הכסא

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/04/24 17:45 ב בניסן התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

לפני כמה דקות נתקלתי במקרה שלא ידעתי מה לעשות בו, הייתי שמח לשמוע את דעתך על כך.

אני גר צמוד לבית הכנסת, ממש מרחק של מספר צעדים. היום הייתה הכנסת ספר תורה בבית הכנסת ובזמן הזה אני הייתי בבית. הלכתי לבית הכסא ושמעתי מהחלון ברקע את התפילות מהרמקול, איך הייתי אמור להתנהג?

מצד אחד, יש איסור להשעות נקבים.

מצד שני, יש איסור לשמוע את התפילות בזמן שבבית הכסא.

האם הייתי אמור להישאר בפנים ולסיים מהר את מה שאני עושה, או לצאת ולהתאפק עד שיסיימו?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

להשאר בפנים ולסיים מהר ולצאת להשתתף עמם בשמחה.

חג כשר ושמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ