תיספורת בחלום

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 11/04/24 10:01 ג בניסן התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

הלילה חלמתי חלום שלא נותן לי מנוח, יש לי שיער ארוך שכל מי שמכיר אותי יודע שאני לא מסתפרת , בחלום הייתי די שמחה וכאילו עם תיספרת יחסית קצרה לעומת מה שיש לי היום, היתה סיטואציה בחלום שאספתי את השיער והתנחמתי בזה שכביכול האורך נשאר, קראתי בקבלה וראיתי שזה שינו לרעה בחיים ואני בחרדה איומה .

אשמח לתגובה ועזרה בבקשה .

תודה מראש

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מחלום והוא מוטרד ממנו, נכון שיאמר את הנוסח שמופיע בסידורים בברכת כהנים, או יעשה הטבת חלום בפני חבריו או קרוביו.

אין לך מה לדאוג.

כל טוב