זוגיות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 11/04/24 14:39 ג בניסן התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני ובן זוגי מאורסים, מתחתנים בספטמבר בעזרת השם. אנחנו גרים ביחד במרחק של שעה נסיעה ממשפחתו (קרובים יותר להורים שלי) הוא אומר לי שלא מספיק לו לראות את אמו פעם בשבועיים בימי שישי לקידוש וטוען שהוא רוצה לישון שם מדי פעם, לי הדבר מאוד מפריע, אני חושבת שגבר צריך לישון עם האישה שלו בבית בסטטוס כזה ולא אצל אמו. הצעתי שנבקר יותר את אמא שלו וניסע ליותר זמן, אך דבר זה לא מקובל עליו והוא רוצה לישון שם, לי הדבר מפריע מאוד. מה עליי לעשות?

תשובה

שלום

על פי תורת ישראל איש ואישה שעדיין אינם נשואים לא ישנים או גרים יחד.

לעניין מחלוקות בזוגיות -

באופן כללי צריך מאוד להשקיע בלפתח את השיח המשותף.

להשקיע ביצירת שיח נעים ואווירה נעימה.

לא לבטא דרישות ותביעות, אלא רגשות, כאבים, צרכים ורצונות.

להשקיע מאוד ולהתאמץ להבין את הרגשות, הכאבים, הצרכים והרצונות של השני.

להשקיע מאמץ בלסייע לשני במה שהוא צריך או חסר לו.

זה כיוון כללי.

עבודה גדולה לאורך כל חיי הזוגיות.

בהצלחה