תפילת ערבית מוקדמת בערב שבת בעומר

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 06/05/24 16:56 כח בניסן התשפד

שאלה

לכבוד הרב שליט"א אנחנו מתפללים במניין מוקדם בערב שבת ונשאלת השאלה מתי אנחנו יכולים לספור ספירת העומר שהרי אנחנו מתפללים מעריב של שבת ומבחינתנו זה שבת .מה דעת הרב?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

ראשית בלי קשר לספירת העומר אתה צריך לדעת שאתה יכול לעשות קידוש ולאכול ואפילו לסיים את סעודת השבת גם לפני השקיעה (מי שמחמיר לאכול גם כזית אחרי צאת הכוכבים תבוא עליו ברכה אאבל זו חומרה בלבד) רק צריך לזכור לקרוא שוב קריאת שמע אחרי צאת הכוכבים.

ובימי העומר למרות שאסור לאכול לפני ספירת העומר אם קידשת לפני שקיעת החמה אפילו שהסעודה נמשכה לתוך הלילה מותר לך להמשיך לאכול מפני שהתחלת בהיתר. ואז באמצע הסעודה תוכל לקרוא קש ולספור העומר.

אבל אם לא עשית קידוש לפני שקיעת החמה ואתה רוצה לאכול אז ישנם 2 אפשרויות הראשונה והיא הטובה ביותר שתעשה קידשו ותמנה מישהו מבני המשפחה (שומר) שיזכיר לך מיד בצאת הכוכבים לברך העומר.

והאפשרות השניה היא לעשות קידוש ולאכול כביצה לחם ולחכות לצאת הכוכבים.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.